Пятница, 29.03.2024, 07:49
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2011 » Май » 4 » 04.05.11
17:08
04.05.11
24 березня 2006 року на засіданні Ради з координації реформи безоплатної правової допомоги в Україні було прийнято рішення про початок роботи пілотного офісу з надання безоплатної правової допомоги у Комінтернівському районі м. Харкова.
   На тому єтапі наша робота здійснювалась згідно діючого законодавства України та трьохсторонньої угоди, укладеної між ГУ МВС України в Харківській області, Комінтернівським РВ ГУ ВМС України в харківській області з одного боку, а також Благодійною організацією "Пілотний прект "Правова допомога" - з іншого.
   З моменту створення, всі ці роки наш Офіс успішно виконував завдання, що стояли перед ним, але час і сучасне життя не стоїть на місці, і колишня Благодійна організація "ПП"Правова допомога" була перетворена на Громадську організацію "Бюро правової допомоги", а керівництво ГУ МВС, з яким було укладено вище зазначену угоду - змінилось.
   Враховуючи ці обставини офіс громадського захисту ініціював проведення зустрічей з керівниками ГУ УМВС, на яких обговорювались питання взаємодії, направленної на забезпечення безоплатною, своєчасною та ефективною правовою допомогою молозабеспечених та інших верств населення в межах міста Харкова.
   Результатом цих переговорів стало підписання 21.04.2011 року угоди між ГО "Бюро правової допомоги" та ГУ УМВС України в Харківській області. Ця угода стала логічним продовженням попередніх відносин між Сторонами.
   Сторони Угоди взяли на себе зобов"язання, а саме: органи міліції повинні своєчасно повідомляти Офіс про затримання або арешт осіб, а Офіс - терміново направляти до відповідного підрозділу ГУМВС адвоката - захисника.
   Президент ГО "Бюро правової допомоги" - Якименко В.М. та начальник ГУ УМВС України в Харківській області - Мартинов М.Д. впевнені, що спільне додержання умов Угоди стане вагомим внеском в зміцненні гарантій основоположних прав і свобод людини.
Просмотров: 627 | Добавил: АЛЕКСЕЙ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]