Пятница, 29.03.2024, 16:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2011 » Июнь » 1 » 01.06.11
20:01
01.06.11
 Адвокати Харківського Офісу Громадського Захисту, починаючи з 25 травня, протягом тиждня на базі відпочинку, що розташована в Конче-Заспа біля м. Київа, приймали участь у тренінгу - "Підвищення майстерності з міжнародного захисту прав людини". який було організовано Харківською Правозахисною Групою - Центром Стратегічного Судового Захисту за фінансової підтримки Європейської комісії та Інституту Відкритого Суспільства.
   Під час проведення тренінгу були задіяні не тільки адвокати з м. Харкова, м. Білої Церкви, м. Хмельницького, а й численні представники з багатьох Центрів правової інформації і консультацій.

    Правові експерти ХПГ: Аркадій Бущенко, Людмила Клочко, Михайло Тарахкало, Яна Заїкіна провели численні практичні вправи, направлені на дієве використання положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, зокрема розмова йшлася про закріплені в Конвенції право людини на життя, право на свободу та особисту недоторканність, право на справедливий суд, право на захист власності. Також йшлося про правила підготовки до Стратегічних судових тяжб категорій справ, пов"язаних з доведенням фактів застосування тортур, катування, нелюдського поводження, поводження. що принижує гідність людини.  
   Були проведені лекції, присвячені питанням процедур Европейського суду з прав людини,
умов прийнятності скарг в Європейський суд.
    Марія Говорухіна -  PR - менеджер Української Гельсінської спілки з прав людини. разом з журналістом UNIAN провели ряд практичних занять і виклали матеріал стосовно співпраці адвокатів, юристів, неурядових організацій зі ЗМІ.
   З безпосередньою участю Романа Романова - директора програми "Верховенство права" Міжнародного Фонду "Відродження", Василиною Яворською - менеджером програми "Верховенство права",  Ольгою Жмурко - координатором програми "Верховенство права" учасники тренінгу обговорювали
механізми і процедури взаємодії між трьома офісами громадського захисту, численними Центрами правової інформації і консультацій і Центром Стратегічного Судового Захисту.
Просмотров: 660 | Добавил: АЛЕКСЕЙ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]